Select your Top Menu from wp menus

Partidul primarului de Orhei, va primi în acest an din bugetul de stat peste 84 de mii de lei

Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul destinat partidelor politice, care va fi achitat din bugetul de stat, în urma rezultatelor obținute la alegerile parlamentare din 2014 și cele locale din 2014. În total partidele care au participat la aceste scrutine vor primi în 2017, 40 de milioane de lei.
De bani din bugetul de stat, va beneficia și partidul condus de primarul de Orhei, suma fiind de 84144 lei. Banii pentru Partidul Șor sunt alocați în urma acumulării a peste 14 mii de voturi în alegerile locale din 2015.
În 2015 formațiunea se numea MSPR Ranvopravie, dar anul trecut a fost redenumită în partidul Șor, în fruntea acesteia fiind ales primarul de Orhei, care se afla în arest la Centrul Național Anticorupție. Pe listele Ravnopravie, Șor a ajuns primar de Orhei, iar în consiliul orășenesc au intrat 13 consilieri.
Deși în campania din 2015 au fost cheltuite sume impunătoare de bani, raportul financiar pentru acel an, al MSPR Ravnopravie nu este de găsit pe site-ul CEC. Pentru prima jumătate a anului 2016, formațiunea, redenumită în Partidul Șor a raportat 0 lei, atât la venituri cât și la cheltuieli.
Raportul financiar pentru a doua jumătate a anului trecut urmează a fi prezentat în acest an, trebuind să includă și cheltuielile pentru campania prezidențială, în care Partidul Șor a indicat drept cheltuieli oficiale  cca 2,2 milioane de lei.