Select your Top Menu from wp menus

Mai multe competențe pentru ofițerii de investigație din cadrul sectoarelor de poliție

Ofițerii de investigație din cadrul sectoarelor de poliție vor avea competența nu doar să constate faptele contravenționale, dar și să le examineze, transmite IPN cu referire un proiect de lege, elaborat de MAI, privind modificarea Codului contravențional, transmite IPN.

În prezent, contravențiile constatate de către ofițerii de investigație sunt transmise spre examinare șefilor secțiilor de poliție. Din cauza volumului mare de lucru al șefilor secțiilor de poliție, se înregistrează cazuri când faptele se examinează în grabă, necalitativ. Astfel, există probabilitatea ca procesele-verbale prezentate în baza contravențiilor să fie anulate de către instanța de judecată.

Reducerea numărului contravențiilor examinate de către șefii secțiilor de poliție va contribui la eficientizarea și îmbunătățirea activității angajaților MAI, prin posibilitatea utilizării tuturor mijloacelor necesare în cadrul unui proces contravențional, în conformitate cu prevederile Codului contravențional – se spune în nota informativă a proiectului.