Select your Top Menu from wp menus

Plecare controversată din organizaţia PPDA din Orhei: 25, 24 ori doar 3 membri?

În timp ce unele media din Capitală difuzau azi dimineaţă ştirea despre faptul că 25 de membri ai organizaţiei PPDA din Orhei părăsesc  partidul, la conferinţa formaţiunii, care se desfăşura încă la Orhei, răsunau  alte cifre.

Tonul conferinţei, la care a fost realeasă conducerea  organizaţiei Orhei a Partidului Politic “ Demnitate şi Adevăr” (PPDA),  a fost dat de o declaraţie a lui Leonid Globu – preşedintele organizaţiei de partid din comuna Crihana. Acesta a ţinut să iasă din start în faţa zecilor de persoane adunate la Centrul de Cultură “Andrei Suruceanu” şi să declare că părăseşte Platforma. Globu a spus că a  fost membru în mai multe partide şi că a ajuns în PPDA, în speranţa că anume în această organizaţie va putea avea încredere,  dar  ii pare rău pentru faptul că s-a dezamăgit.

Leonid Globu a spus iniţial că 24 de persoane au semnat o declaraţie de retragere din Platformă, dar a fost corectat de organizatorii conferinţei şi a admis că cei care “s-au iscălit pe listă” trebuie să spună personal despre acest lucru.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele PPDA,  Chiril Moţpan, a declarat că Leonid Globu nu poate vorbi decât în numele organizaţiei pe care o conduce, iar aceasta  are doar 3 membri.

  • ppda orhei 3
  • ppda orhei 1

Gestul preşedintelui din Crihana a fost comentat de participanţii la conferinţă, însă Leonid Globu nu a dorit să asculte aceste opinii şi a părăsit sala indată după propria declaraţie. 

O locuitoare din satul Mana, membră a PPDA, a spus că şi ea a fost telefonată şi că şi la ea acasă au venit cu o listă în care figurau deja 17 nume, însă ea nu a acceptat să semneze. În opinia ei, cei care au semnat nu sunt bărbaţi, ci persoane care s-au dus pe valul minciunilor şi al trădării.

Unul din liderii organizaţiei raionale PPDA, Victor Mudrea, a declarat că şi el, împreună cu deja fostul conducător al OT Orhei, Ion Levinta, a participat la o întrevedere cu nişte persoane care, pentru părăsirea Platformei şi trecerea într-un alt partid, ofereau avantaje personale şi materiale. Mudrea a declarat că oferta i-a părut  dubioasă şi a  propus ca cei pe care i-a numit trădători să fie excluşi din partid. Cu o singură excepţie,  propunerea  a vost votată de către toţi  participanţii la conferinţă. 

  • ppda orhei 4
  • ppda orhei 2

Un material mai amplu de la eveniment (reportaj  comercial) va fi plasat pe site ulterior, iar la Radio Orhei – va fi difuzat în spaţiul de publicitate politică.