Select your Top Menu from wp menus

Inegalabilul Ilan Şor: DATORII de peste 24 de milioane de lei

O datorie de milioane  a primarului  Ilan Şor, îl lasă pe edilul de la Orhei fără vreun egal în topul celor mai mediatizaţi demnitari din republică.

Potrivit portalului avere.md, după încheierea anului 2015, datoria lui Ilan Şor se ridică la cca 24 milioane 155 mii lei. Această sumă a depăşit cu mult datoriile altor oficiali incluşi de experţi în topul celor mai mediatizaţi 10 demnitari moldoveni. Datoria lui Şor e de aproape 4 ori mai mare în raport cu suma de cca 6 milioane 900 mii rezultată din declaraţia de venit pentru anul 2015 a primarului municipiului Bălţi, Renato Usatîi.

Următorul milionar la datorii din topul menţionat, dar cu o sumă şi mai mică – de cca 1 milion 480 mii lei, este proaspătul preşedinte al republicii – Igor Dodon. Datoriile altor trei demnitari din top – primarul Chişinăului, Dorin Chirtoaca, preşedintele Parlamentului, Adrian Candu şi preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tanase – se încadrează între 315 mii şi 500 de mii de lei.

Încă patru demnitari din colimatorul avere.md nu au nicio  datorie. Conform declaraţiilor de venituri pentru anul 2015, cu suma 0 figurează actualul prim ministru Pavel Filip, deputatul comunist Vladimir Voronin şi deja fostul deputat liberal-democrat Vlad Filat. Al zecelea cel mai meditizat demnitar din top – democratul Vlad Plahotniuc, de asemenea, are o datorie de 0 lei , dar această informaţie, potrivit datelor contabilizate de portal, se referă încă la perioada anului 2014.