Select your Top Menu from wp menus

Dodon la Moscova: Acordul de asociere cu UE ar putea fi anulat, după ce PSRM va obține majoritatea parlamentară

Președintele Igor Dodon a declarat, la Moscova, în compania liderului de la Kremlin Vladimir Putin că ar putea cere anularea Acordului de asociere a R.Moldova cu UE, dacă la următoarele alegeri Partidul Socialiștilor va obține majoritatea în Parlament. „M-am pronunțat de nenumărate ori împotriva semnării acordului de Asociere cu UE. Acest acord n-a adus nici un beneficiu Moldovei. Am pierdut piața rusă și, în mod straniu, exporturile noastre în UE, la fel, s-au redus. Deci, n-am obținut nimic de pe urma semnării acestui acord”, a spus Dodon, citat de presa moscovită. „Nu exclud că după viitoarele alegeri parlamentare, aceasta va fi și poziția majorității parlamentare, pe care eu o voi susține, adică a Partidului Socialiștilor care, sper eu, va obține majoritatea, și că acest acord va fi anulat”, a adăugat președintele moldovean. Chișinăul a semnat în 2014 Acordul de Asociere cu UE, iar Moscova a impus noi taxe și embargouri pentru majoritatea exporturilor moldovenești. Chișinăul a calificat acțiunile Moscovei drept neprietenești și motivate politic, în timp ce Rusia spune că se protejează de reexporturile europene.

După întrevederea cu Igor Dodon, la aceeași conferință de presă, președintele rus Vladimir Putin a spus că plenitudinea relațiilor economice moldo-ruse va depinde de modul în care Chișinăul își va edifica relațiile cu UE. Putin a spus că Acordul de Asociere al R.Moldova cu UE, la fel ca și cel privind Asocierea Ucrainei la UE ar reprezenta „anumite riscuri” pentru Rusia. „Până la urmă, cred că vom reuși să facem asta. Dar trebuie să ținem cont de realități, inclusiv de realitățile vieții politice interne din Moldova”, a spus Putin, sugerând că președintele moldovean nu are suficiente împuterniciri ca să anuleze Acordul de Asociere cu UE. „Vom lucra și cu guvernul, și cu președintele. Suntem pregătiți de asta”, a mai spus Vladimir Putin.

Totodată, liderul de la Kremlin și-a exprimat speranța că numărul întreprinderilor moldovenești care-și exportă producția pe piața rusă ar putea să crească. „Ne-am înțeles ca un șir de întreprinderi să fie verificate suplimentar de structurile rusești”, a spus Putin, citat de presa rusă.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dodon-la-moscova-acordul-de-asociere-cu-ue-ar-putea-fi-anulat-dupa-ce-psrm-va-obtine-majoritatea-parlamentara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19