Select your Top Menu from wp menus

Echipa de tineret PAS îi cere lui Igor Dodon să-şi declare toate sursele de venit

Echipa de tineret a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) cere preşedintelui ţării, Igor Dodon, să-şi declare toate sursele de venit şi să explice de unde a avut bani pentru o vacanţă la Soci. În replică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban, a spus că Igor Dodon îşi declară absolut toate veniturile în conformitate cu legea, relatează Mesager.
„Am adus un mic simbol, un set de paste făinoase. Este un simbol, pentru că dumnealui cu atâta pledoarie le împărțea metaforic în campania electorală, încât noi am decis să le întoarcem înapoi”, a spus membrul PAS, Adrian Băluță.

„Suma totală pe care noi am calculat-o este de 70 de mii de lei pentru asemenea vacanță la munte. În declarația sa de venit din 2015, domnul Dodon declara un venit total de 390 de mii de lei. Un simplu calcul ne arată că el în cinci zile a cheltuit 20 la sută din venit”, a spus președintele echipei de tineret PAS, Dan Perciun.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban, a menţionat că Igor Dodon este transparent în acţiunile sale.

„Eu cred că astfel de adresări ar trebui să fie făcute organelor abilitate dacă există suspiciuni, mai mult decât atât, în aceste circumstanțe nu știu cât este de relevant să comentăm tot felul de speculații politice. Președintele este foarte transparent”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban.

În prezent, şeful statului, Igor Dodon, se află într-o vacanţă la Soci împreună cu familia. Purtătorul de cuvânt al acestuia a menţionat că Igor Dodon se va întoarce în ţară în câteva zile.

sursa: trm.md