Select your Top Menu from wp menus

Mai mulţi deputaţi nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui

Deputaţii Partidului Liberal, Partidului Liberal-Democrat şi Partidului Comuniştilor au anunţat că nu vor participa, astăzi, la ceremonia de învestire a preşedintelui Igor Dodon. Şi neafiliaţii Iurie Leancă şi Eugen Carpov nu vor merge la eveniment, transmite IPN.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat, în plenu Parlamentului, că Republica Moldova are nevoie din un preşedinte care va apăra interesele cetăţenilor, nu interesele altor state. „V-aţi ales preşedinte, mergeţi voi şi îl încoronaţi”, a spus politicianul liberal.

Preşedinta fracţiunii PCRM, Inna Şupac, a declarat că formaţiunea consideră că Igor Dodon este un preşedinte nelegitim şi nu va participa la procedura de învestire.

Preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, a spus că declaraţiile recente ale lui Igor Dodon nu pot fi acceptate, şi anume cele ce ţin de faptul că trebuie să ne cerem scuze pentru războiul de la Nistru din 1192, dar şi altele. În opinia parlamentarului, acestea depăşesc limita unui discurs politic şi l-a acuzat pe Igor Dodon de „declaraţii manipulatorii şi denigratoare”, inclusiv în campania electorală.

Şi Iurie Leancă a scris pe o reţea de socializare că declaraţiile din ultima vreme făcute de Igor Dodon demonstrează clar că acesta nu ar capacitatea de a se ridica la înălţimea funcţiei obţinute. Potrivit lui Iurie Leancă, chiar dacă a câştigat aceste alegeri, Igor Dodon nu vrea să înţeleagă că şeful statului trebuie să fie un model, să aibă un comportament exemplar, să îi unească pe cetăţeni, nu să îi dezbine.

„Drept urmare, constatând faptul că domnul Dodon nu a înţeles pe deplin responsabilitatea care îi revine datorită funcţiei sale, grupul deputaţilor PPEM a decis să boicoteze ceremonia de investire, pentru a transmite în acest mod protestul faţă de acţiunile şi declaraţiile preşedintelui ales”, mai menţionează Iurie Leancă.

Ceremonia de învestire a preşedintelui ales urmează să se desfăşoare astăzi, 23 decembrie. Igor Dodon va rosti un discurs în faţa Palatului Republicii, la ora 12.45, iar apoi va participa la şedinţa solemnă comună a Parlamentului şi Curţii Constituţionale în cadrul căreia va depune jurământul constituţional.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mai-multi-deputati-nu-vor-participa-la-ceremonia-de-investire-a-presedintelui/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19