Select your Top Menu from wp menus

Termenul pentru comerţul cu patentă a fost prelungit

Comerţul cu amănuntul în bază de patentă va fi posibil până la 31 decembrie 2018. Termenul a fost prelungit cu doi ani pe motiv că este nevoie de o perioadă de tranziţie pentru ca deţinătorii de patente să se poată adapta la activitatea ca întreprinzător individual. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în două lecturi de Parlament în şedinţa de vineri, 16 decembrie, transmite IPN.

Activităţile de comerţ cu amănuntul în bază de patentă vor fi permise doar în perimetrul pieţelor. De asemenea, se vor ajusta şi taxele pentru patente la condiţiile cerinţelor pieţei.

Deputatul socialist Grigore Novac a precizat că în luna mai fracţiunea sa a înregistrat un proiect de lege care era agreat de deţinătorii de patente. Ulterior au fost create grupuri de lucru la Comisia parlamentară şi la Guvern, în cadrul lor s-a convenit una, iar în proiect a ajuns altceva. Fracţiunea PSRM consideră că atât timp cât nu există o alternativă pentru această categorie de întreprinzători, ar trebui să se revină la această iniţiativă. PSRM susţine acest proiect, dar consideră că ar trebui să se revină, dacă nu la proiectul socialiştilor, atunci la o altă formulă care să prevadă cum vor activa aceşti oameni când va expira propunerea Guvernului”, a spus parlamentarul.

Valerian Bejan, deputat în fracţiunea Partidului Liberal, a opinat că trebuie să li se explice deţinătorilor de patente că, dacă vor intra în rândurile întreprinzătorilor individuali, atunci vor avea doar de câştigat.

Corneliu Dudnic, deputat democrat, s-a interesat dacă nu sunt afectate drepturile consumatorilor atunci când procură anumite produse de la deţinătorii de patente. În context s-a menţionat că autorităţile încă au nevoie să muncească la definitivarea legislaţiei pentru a asigura siguranţa consumatorilor.

Anterior legislaţia prevedea că de la 1 ianuarie 2017 este interzis comerţul cu amănuntul în bază de patentă. Cei care doreau să activeze urmau să se înregistreze ca întreprinzători individuali şi să procure aparat de casă şi control. Dar după mai multe proteste ale deţinătorilor de patente Guvernul şi-a revăzut propunerile anterioare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/termenul-pentru-comertul-cu-patenta-a-fost-prelungit/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19