Select your Top Menu from wp menus

SCANDĂRILE au ajuns şi în sala de şedinţe a CO Orhei: “Ruşine!” VIDEO

În cadrul şedinţei Consiliului orăşenesc (CO ) Orhei de ieri, 9 decembrie, a avut loc o premieră pentru acest for orăşenesc.
La şedinţă s-a prezentat un grup de aproximativ 20 de persoane, marea parte din acestea – femei, care, la un moment dat, au început să scandeze “Ruşine!”. Scandările erau destinate consilierilor din opoziţie şi nu au întârziat să vină după ce aceştia s-au revoltat de faptul că în procesul luării deciziilor sunt ignoraţi de fracţiunea majoritară şi au părăsit sala.

Plecarea celor 10 consilieri opoziţionari a fost comentată de viceprimarul Reghina Apostolova. Aceasta a ţinut să se adreseze către publicul prezent, spunând că ceea ce s-a întâmplat este un circ, deoarece chiar înainte de şedinţa CO despre proiectele deciziilor s-a discutat câte 2,5 ore în comisiile consultative.
Drept răspuns, una din femeile din public a promis că ele vor veni şi la următoarele şedinţe ale consilierilor orăşeneşti.

În galeria care a scandat în timpul şedinţei  au putut fi văzute persoane care s-au remarcat la mitingurile de susţinere a primarului arestat Ilan Shor, dar şi în timpul recentei campanii electorale. Cel puţin o tânără din publicul prezent la şedinţa CO a fost observată printre persoanele care în ziua primului tur de scrutin prezidenţial din 13 noiembrie curent s-au poziţionat în preajma  secţiilor de votare din oraşul Orhei.

Vezi:Orheiul VOTEAZA, dar tensiunile cresc. Alegatorii par a fi intimidati FOTO

Observatorii Promo-Lex, dar şi Comisia Electorală Centrală au apreciat că grupurile de persoane din  preajma secţiilor de votare îi intimidau pe orheienii care ieşeau la alegeri.

Amintim că primarul de Orhei a cerut ca alegerile să fie boicotate, după ce Ina Popenco, candidata la funcţia de preşedinte al ţării din partea Partidului „Şor” (MSPR  Ravnopravie) a fost exclusă din cursă din cauza nedeclarării tuturor sumelor băneşti pe care le-a utilizat.