Select your Top Menu from wp menus

Şedinţă ordinară a CR Orhei. Au fost aprobate BUGETUL-2017 şi alte 21 de decizii

În dimineaţa zilei de astăzi, 31 de consilieri raionali au participat la şedinţa ordinară a Consiliului raional Orhei. În cadrul şedinţei au fost aprobate peste 20 de decizii, printre care , în două lecturi, şi bugetul anului viitor .

Bugetul raional- 2017 prevede la venituri 209562 mii lei, la cheltuieli 209219 mii lei şi un şold bugetar de cca 343 mii lei. Preşedintele comisiei buget şi finanţe, consilierul PD, Vladislav Şevcenco a declarat că un mic deficit bugetar, care se prefigura pentru anul viitor, a fost acoperit datorită mijloacelor financiare neutilizate din grantul unui donator străin oferit pentru anul curent în cadrul unui proiect bioenergetic.

Consilierul PLDM, Sergiu Muravschi, i-a întrebat pe autorii bugetului 2017 după ce criterii au fost distribuite mijloacele financiare din Fondul rutier şi din componenta raională. Răspunsul a venit din partea şefei Direcţiei generale Finanţe, Galina Colun care a făcut trimitere la aparatul preşedintelui raionului, menţionând că direcţia pe care a conduce s-a ocupat doar de plafonare şi calcule.

În decurs de două ore de lucru consilierii au aprobat şi 5 decizii de modificare a bugetului anului curent, 2016. În total, în cadrul şedinţei au fost examinate 22 de chestiuni.
Una din acestea a fost inclusă suplimentar pe ordinea de zi, la iniţiativa preşedintelui raionului, Tudor Golub. Acesta a propus un proiect de decizie care prevede premierea persoanelor ce deţin functii de demnitate publică.