Select your Top Menu from wp menus

Petrenco a atacat în instanţă înaintarea lui Harunjen la funcţia de procuror

Preşedintele Partidului „Casa noastră – Moldova”, Grigore Petrenco, a atacat în instanţa de judecată decizia Consiliului Superior al Procurorilor cu privire la selectarea candidaturii lui Eduard Harunjеn la funcţia de procuror general, transmite IPN.

Politicianul a declarat la o conferinţă de presă că a făcut acest lucru până a afla despre semnarea de către şeful statului a decretului cu privire la numirea procurorului general. Grigore Petrenco consideră că acel concurs pentru selectarea şefului Procuraturii nu a fost decât o imitaţie, o farsă.

Potrivit lui Petrenco, toţi cei care s-au înscris în concurs „sunt slugile regimului de la guvernare”. Fostul deputat a acuzat şi faptul că concursul s-a desfăşurat în lipsa unui regulament, spunând că nu s-au respectat întrutotul nici prevederile de transparenţă impuse. Bunăoară despre faptul că a avut loc testarea la poligraf a candidaţilor a aflat post factum, din comunicate.

Petrenco s-a arătat convins că, de fapt, nu a avut loc niciun fel de testare la poligraf, în condiţiile în care nu se cunoaşte cine a organizat, ce tehnică a fost folosită, care au fost întrebările sau răspunsurile participanţilor la concurs.

Politicianul a mai spus că preşedintele Nicolae Timofti s-a grăbit, ca şi în cazul învestirii Guvernului Filip, să se semneze decretul cu privire la numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general.