Select your Top Menu from wp menus

Judecătoria Centru de la Chișinău a respins cererea de chemare în judecată a CEC de către diasporă

Contestațiile cu privire la desfășurarea alegerilor prezidențiale par să nu aibă sorți de izbândă în instanțele de judecată. Fie că vorbim de dosarul diasporei, sau de contestațiile liderei Partidului Acțiune și Solidaritate, toate cererile au fost respinse de magistrați.

Joi, 1 decembrie, Judecătoria Centru a considerat neîntemeiate cererile cetățenilor de peste hotare cărora nu le-au ajuns buletine de vot în data de 13 noiembrie. În ciuda acestui fapt, reprezentanți ai diasporei au declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că nu se vor lăsa bătuți. Avocații, printre care și Veronica Mihailov, au anunțat deja recursul:

„Este indiscutabil că a fost încălcat dreptul la vot. Noi astăzi am depus apelul nemotivat, și așteptăm să facem cunoștință cu hotărârea motivată, astfel încât la Curtea de Apel să prezentăm și apelul motivat, suplimentar. În fața Curții de Apel vom încerca să solicităm instanței să verifice suplimentar cerințele noastre din acțiunea de chemare în judecată și să verifice conlcuziile instanței de fond, dacă au fost sau nu întemeiate.”

În paralel, și contestațiile liderei Partidului Acțiune și Solidaritate, au fost respinse miercuri, 30 noiembrie, de Curtea Supremă de Justiție. Maia Sandu, care potrivit CEC a pierdut în cel de-al doilea tur al prezidențialelor, în fața rivalului său Igor Dodon, susține că scrutinul s-a desfășurat cu încălcări.

continuarea pe europalibera.org