Select your Top Menu from wp menus

INCENDIU în centrul Orheiului provocat de o SALTEA electrică

O locuinţă din centrul oraşului Orhei a fost afectată de un incendiu izbucnit spre amiaza  zilei de astăzi. De vina ar fi o saltea electrică pe care proprietarii apartamentului nu au scos-o  din priză, înainte de a pleca de acasă.

Potrivit inspectorului superior în cadrul DSE Orhei, Vasile Guţanu, informaţia despre incendiul care a izbucnit la etajul 4 al blocului locativ de pe strada Scrisului Latin, 6, a parvenit de la vecinii locuinţei cu pricina.
Pompierii, care au fost apelaţi după ora 11, au reuşit să localizeze focul din apartamentul cu două odăi în mai puţin de o oră. Pentru a intra în apartament în lipsa proprietarilor, a trebuit de forţat uşa.

La momentul intervenţiei locuinţa era inundată de fumul care se răspândea din salon. Aici, pe canapea, se afla o saltea electrică conectată în priză. Anume din cauza ei, conform concluziilor prealabile, s-a aprins locuinţa, iar focul a deteriorat o parte din mobila din salon. 

Vasile Guţanu a menţionat că departe nu toate saltelele electrice folosite în perioada rece anului sunt sigure din punct de vedere antiincendiar, mai ales dacă sunt lăsate fără supraveghere . Cele mai vulnerabile părţi ale acestor saltele, importate în particular din Turcia, ar fi termoreglorul si firul electric.
Incendiul de pe strada Scrisului  Latin din Orhei mai are precedente înregistrate în sezoanele reci din ultimii ani.