Select your Top Menu from wp menus

Vineri încep cele două procese în justiție privind doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale

Vineri, 25 noiembrie, încep cele două procese intentate în legătură cu desfășurarea celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie.

Curtea de Apel va judeca plângerea liderei PAS, Maia Sandu, care invocă nouă tipuri de încălcări ce ar fi influențat rezultatul alegerilor prezidențiale. Acestea au fost câștigate de socialistul Igor Dodon la o diferență de peste 73 de mii de voturi.

Potrivit corespondenților Europei Libere, Maia Sandu denunță „suprimarea dreptului la vot al moldovenilor din diaspora, încălcarea principiului „votului liber exprimat” prin „organizarea transportării ilegale” a cetăţenilor din stânga Nistrului, „implicarea bisericii în campanie” și tipărirea şi răspândirea pliantelor „denigratoare la adresa sa”.

Tot vineri, Judecătoria Centru începe examinarea plângerii înaintate de un grup de 133 de moldoveni din diaspora care susțin că li s-a „îngrădit dreptul la vot”. Pe 13 noiembrie, centrele de votare din străinătate unde s-au dus nu mai aveau buletine, înainte de încheierea oficială a scrutinului.

În cazul litigiilor electorale, tribunalele trebuie să se pronunțe în 3 până la 5 zile, numai după aceea, Curtea Constituțională poate valida sau respinge rezultatul final al alegerilor.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vineri-incep-cele-doua-procese-in-justitie-privind-doilea-tur-de-scrutin-al-alegerilor-prezidentiale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19