Select your Top Menu from wp menus

MSPR “Ravnopravie” transformată oficial în Partidul “Şor”

Formaţiunea cunoscută până în prezent ca MSPR „Ravnopravie” a fost transformată în mod oficial în Partidul „Şor”. Ministerul Justiţiei a înregistrat această denumirea nouă a formaţiuni, care există încă din anul 1999 şi care a fost preluată cu o jumătate de an în urmă, de către primarul de Orhei, omul de afaceri Ilan Şor.

Într-o conferinţă de  presă, susţinută astăzi la agenţia „Sputnik” , purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Şor, Alina Şargu, a declarat că partidul începe pregătirile pentru alegerile parlamentare din 2018. Aceasta a anunţat că în luna decembrie va fi prezentată harta reţelei din peste 100 de magazine sociale pe care partidul planifică să le deschidă în republică în următorii doi ani.   În prezent, a spus Şargu,  se desfăşoară lucrul de constituire a organizaţiilor raionale şi de restructurare a partidului, care îşi are sediul central în oraşul Orhei. 

Amintim că formaţiunea condusă de Şor nu a reuşit să participe la alegerile prezdidențiale, cu toate că şi-a înaintat candidatul în persoana Innei Popenco. Aceasta a fost exclusă din cursa electorală pentru că ar fi corupt alegătorii.
Ila Şor se află în arest din data de 24 iunie, fiind acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, în perioada când deţinea funcţia de preşedinte al Consiliului de administrare a Băncii de Economii.