Select your Top Menu from wp menus

Deputații evită să discute despre Aeroportul din Chișinău, concesionat în 2013

Deputaţii nu vor să cunoas­că sta­rea de lucru­ri pe Aero­por­tul Inter­națio­nal Chi­și­nău și dacă au fost exe­cu­ta­te lucră­ri­le ce deri­vă din con­trac­tul de con­ce­siu­ne. Deși încă acum un an, la 3 decem­brie 2015, a fost con­sti­tu­i­tă o Comi­sie par­la­men­ta­ră de anche­tă în acest sens, care deja la 1 mai curent a fina­li­zat Rapor­tul, depu­ta­ții au refu­zat în repe­ta­te rân­du­ri ca aces­ta să fe pre­zen­tat în ple­nul Legi­sla­ti­vu­lui. Ziarul de Gardă scrie că depu­ta­tul PLDM,  Iurie Țap, unul din­tre mem­brii Comi­si­ei, sus­ți­ne că va trans­mi­te docu­men­tul Pro­cu­ra­tu­rii Gene­ra­le, Cen­tru­lui Națio­nal Anti­co­rup­ție, Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție și Guver­nu­lui, deo­a­re­ce în ședin­ța de ieri, 17 noiem­brie, depu­ta­ții au refu­zat intro­du­ce­rea subiec­tu­lui pe ordi­nea de zi.

Cu un an in urma, in noiem­brie 2015, preşe­din­te­le Comi­si­ei pri­vind eva­lu­a­rea con­trac­tu­lui de con­ce­sio­na­re a Aero­por­tu­lui Inter­na­ţio­nal Chi­şi­nău, minis­trul Jus­ti­ţi­ei, Vla­di­mir Cebo­ta­ri, a recu­nos­cut că „Avia Invest” nu a înde­pli­nit une­le pre­ve­de­ri sti­pu­la­te în acord, dar a decla­rat că nu exis­tă moti­ve de rezi­li­e­re a con­trac­tu­lui.

La înce­put de sep­tem­brie 2013, Com­pa­nia „Avia Invest” a pri­mit în con­ce­siu­ne Aero­por­tul Inter­na­ţio­nal Chi­şi­nău pen­tru 49 de ani, între­prin­de­rea angajându-se să moder­ni­ze­ze aero­por­tul şi să facă inves­ti­ţii de 244,2 mili­oa­ne de euro.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deputatii-evita-sa-discute-despre-aeroportul-din-chisinau-concesionat-in-2013/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19