Select your Top Menu from wp menus

Douglas Wake: Alegerile s-au desfăşurat corect în pofida încălcărilor semnalate

Deşi au fost semnalate mai multe încălcări, nu putem spune că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. Declaraţia a fost făcută de către Douglas Wake, şeful misiunii de observatori din partea OSCE, în cadrul emisiunii “Moldova în direct” de la postul public de televiziune “Moldova 1”, transmite IPN.

“Noi am constatat mai multe încălcări. Dar niciun scrutin nu decurge întocmai perfect. Este regretabil că nu au ajuns voturi pentru cetăţenii din diasporă. De asemenea, că la câteva secţii de votare s-a încurcat voturile unui candidat în favoarea altuia. Dar se mai întâmplă, se mai fac greşeli. Am înţeles că acestea erau doar rezultatele preliminare. Contează rezultatele în baza proceselor verbale”, a spus şeful misiunii de observatori.

Douglas Wake a comunicat că misiunea de observatori a OSCE se va afla la Chişinău încă o săptămână:“Suntem o misiune de observatori pe termen lung. Noi nu am monitorizat doar ziua alegerilor, dar şi modul cum a decurs campania electorală. Vom mai sta în Republica Moldova cel puţin o săptămână pentru a monitoriza soluţionarea contestaţiilor în justiţie”.

Douglas Wake a mai spus că la încheierea misiunii va fi elaborat un set de recomandări pentru îmbunătăţirea procesului electoral în Republica Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/douglas-wake-alegerile-s-au-desfasurat-corect-in-pofida-incalcarilor-semnalate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19