Select your Top Menu from wp menus

Petru Macovei: Membrii CEC trebuie demişi pentru obstrucţionarea dreptului de vot

„Oricare vor fi rezultatele acestor alegeri, membrii Comisiei Electorale Centrale trebuie demişi pentru obstrucţionarea dreptului de vot a mii de cetăţeni moldoveni din străinătate”, a scris pe o reţea de socializare Petru Macovei, directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, citat de IPN.

Potrivit observatorilor Promo-LEX, în cel puţin zece secţii de votare de peste hotare s-au format cozi. Totodată, CEC a confirmat că la secţia de votare din Stratford, Londra, capitala Marii Britanii, au fost epuizate cele trei mii de buletine de vot distribuite, numărul maxim stabilit de Codul Electoral. CEC a menţionat că au fost întreprinse toate măsurile de comunicare în vederea redirecţionării cetăţenilor pentru a-şi exercita dreptul de vot la cea mai apropiată secţie de votare – cea din cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie, unde mai sunt disponibile circa 800 de buletine de vot.

Şi ambasadoarea Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, a făcut apel către cetăţenii moldoveni stabiliţi la Roma să meargă la vot la secţia de votare din incinta misiunii diplomatice, pentru că la secţia de lângă staţia Termini de pe Via di Porta San Lorenzo, 5 există riscul de a se epuiza buletinele de vot.