Select your Top Menu from wp menus

Alegătorii din Transnistria, aduşi la VOTARE cu autobuzele

Misterul numărului mărit de alegători veniţi din regiunea de este a R.Moldova este dezlegat într-un material realizat astăzi în satul Cocieri. Potrivit de către Report.md, alegătorii, în majoritatea lor- vorbitori de limba rusă, sunt aduşi la la cele două secţii de votare din localitate organizat, cu autobuze.

Locuitorii din Cocieri spun că votanţii sunt aduşi din Dubăsari şi că un număr atât de mare de transport nu a fost prn părţile lor nici de Paştele Blajinilor. Cea mai mare parte a autobuzelor sunt înmatriculate în partea stângă a Nistrului.

Până la ora 15,  la una din cele două secţii din Cocieri au votat peste 1100  de alegători, o jumătate dn aceştia fiind de peste Nistru. Adică, cu doar câteva zeci de votanţi  mai puţini decât acei 592 de votanţi din aşa zisa Transnistrie care s-au înregistrat aici în primul tur de scrutin din 30 octombrie

Şi din Rezina se transmite o creştere mare a numărului alegătorilor pe seama votanţilor din stânga Nistrului, care de asemenea ar fi transportaţi la urne în mod organizat.