Select your Top Menu from wp menus

Orhei: Fără boicot şi intimidări – număr dublu şi triplu al votanţilor 

Două secţii de votare din cartierul Slobozia Doamnei din oraşul Orhei, unde în turul întâi de scrutin s-a înregistrat cea mai mică prezentă a alegătorilor la urne,  îşi iau revanşa în turul doi. 

Aceasta, potrivit datelor care ne-au fost furnizate de către  preşedinţii  secţiilor de votare nr.13 şi nr.14. 

Astfel,  în amiaza zilei, la Secţia amplasată în sediul Şcolii Profesional Tehnice,  au reuşit să voteze peste 600 de alegători, sau de două ori mai mulţi faţă de situaţia din ziua de 30 octombrie. Iar la Secţia de votare nr. 14, din sediul Gimnaziului nr.6, au votat deja 260 de alegători faţă de doar  97  în turul întâi. 

Şi la secţia de votare nr.15 din cartierul Nistreana se votează simţitor mai bine decat prima dată. Numărul votanţilor a crescut cu o treime – de la cca 400 la 600. 

Între cele două tururi de scrutine, formaţiunea politică condusă de primarul Orheiului, Ilan Şor – MSPR Ravnopravie/Partidul Şor, a anunţat anterior că nu va boicota şi alegerile din 13 noiembrie.

Amintim că alegerile din 30 octombrie desfăşurat  însă într-o atmosferă tensionată din cauza agitaţiei pro-boicot şi a unor persoane care încercau să îi intimideze pe alegători. 

  • sectia-votare-nistreana
  • sectia-votare-13