Select your Top Menu from wp menus

Maia Sandu: Nu voi face un pas inapoi, nu mai vreau sclavia asta! Imi este mila de Dodon

Mizez pe moldoveni inteligenti, puternici, care nu pot fi pacaliti, dusi de nas de o gasca de golani disperati ca pierd totul odata cu alegerile. Imi pun speranta ca moldovenii din diaspora isi vor salva familiile lasate acasa. Ii rog sa mearga la vot. „Hai, diaspora, viitorul nostru e in voi!”, afirma Maia Sandu, candidata opozitiei democratice in turul al doilea al al alegerilor prezidentiale din R. Moldova care va avea loc duminica.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Maia Sandu a aratat care ar fi prioritatile sale ca presedinte: lupta impotriva coruptiei, alinierea Constitutiei la standarde occidentale, iar „presedintele este si cel care numeste judecatorii in functia de magistrat. Avem aici exemplul Romaniei unde cu vointa politica si cu un DNA puternic s-a facut curatenie printre oligarhi, politicieni si grupurile de interese.”

„Au ajuns sa murdareasca si biserica in acest joc electoral ingrat, iar singura explicatie este spaima ca vor intra la puscarie, daca pierd alegerile. Sa pangaresti biserica prin chestiuni inadmisibile ortodoxiei mi se pare o blasfemie si pentru preoti, si pentru practicantii ortodocsi.”, a afirmat Maia Sandu.

Cum ar arata Moldova condusa de Maia Sandu dupa 4 ani de mandat? De ce sa va voteze oamenii?

Moldova despre care ma intrebati va fi o tara a cetatenilor ei, o tara a noastra, unde noi vom decide cum sa traim si sa ne bucuram de munca noastra. Va fi o tara in care vom fi respectati, unde umilinta nu-si va mai gasi locul. Da, Moldova va fi o tara in care nu se va mai fura ca-n codru, unde institutiile vor functiona si unde economia va creste, unde oamenii vor avea salarii decente si unde coruptia va fi un concept de trista amintire, in sfarsit.

O tara in care se intorc din pribegie copiii, iar „buneii” nu mai sunt impovarati de frica zilei de maine. Cu siguranta, Moldova de maine va fi o tara in care Dodonii, Sorii, Plahotniucii, Platonii nu-si mai au locul decat in penitenciare, ca sa dea socoteala pentru atentat la siguranta nationala si pentru banii furati din buzunarele oamenilor.

Ma intrebati de ce sa voteze oamenii? Eu va spun de ce votez eu: din respect pentru familia mea, prietenii mei, oamenii pe care ii cunosc si pe care nu i-am cunoscut niciodata, ma duc la vot si din respect pentru mine, asta ca sa am dreptul sa pot trage la raspundere decidentii, atunci cand nu-si fac datoria. Oamenii trebuie sa stie cat de mult conteaza votul lor, viitorul lor.

Sa inteleaga ca nu merita sa lase pe nimeni sa decida pentru ei. Sa simta ca ei fac viitorul, vot cu vot.

Care ar fi primele masuri pe care le-ati lua in limita competentelor dvs constitutionale?

Imi voi concentra atentia, in primul rand, pe lupta impotriva coruptiei, pentru ca acest flagel aduce atingere securitatii nationale si vulnerabilizeaza existenta Republicii Moldova. Aici competentele institutiei prezidentiale sunt destul de clare.

Primul pas pe care il voi face este de a ma adresa Parlamentului pentru modificarea de urgenta a Constitutiei si alinierea acesteia la standarde occidentale, astfel incat procurorul general al Moldovei sa fie numit de presedinte, iar concursul pentru acest post sa fie organizat cu o transparenta maxima.

De asemenea, sa nu uitati ca presedintele este si cel care numeste judecatorii in functia de magistrat. Astfel, cu o procuratura puternica, neaservita politic sau oligarhic, si cu un sistem judecatoresc performant, un presedinte poate face ordine in tara lui. Avem aici exemplul Romaniei unde cu vointa politica si cu un DNA puternic s-a facut curatenie printre oligarhi, politicieni si grupurile de interese.

Care considerati ca sunt principalele riscuri pentru R Moldova in cazul victoriei lui Igor Dodon? Dodon este omul Rusiei sau mai degraba omul lui Plahotniuc?

Dodon, in primul rand, este omul propriului interes, apoi, in functie de ce nevoi are, este omul oligarhilor si se declara omul Rusiei. El nu are afaceri ori legaturi cu Rusia, el este doar omul catorva rusi care se folosesc de el ca sa castige bani. In ce priveste oligarhia locala, Dodon este doar sluga lui Plahoniuc, Sor si a altor hoti care au mai multi bani decat el.

Imi este mila de Dodon. Ce vor invata urmasii lui din ceea ce face el? Vedeti dumneavoastra, aceste tertipuri ale lui vor ramane pe Internet, oare cum va explica peste ani oamenilor actiunile lui de azi? Dodon le spune tinerilor ca nu e nevoie sa invete carte si ca n-au nevoie de bacalaureat, dar, pe de alta parte, da bani grei ca sa-si duca copiii la cele mai bune scoli.

Sunt convinsa ca moldovenii nu se vor lasa pacaliti de un mincinos, care isi uita minciunile de la o zi la alta si isi schimba propriile vorbe in functie de convenienta. Moldova are nevoie de libertate si demnitate, iar Dodon ii ofera acum doar catuse si umilinta.

mai multe pe ziare.com


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/maia-sandu-nu-voi-face-un-pas-inapoi-nu-mai-vreau-sclavia-asta-imi-este-mila-de-dodon/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19