Select your Top Menu from wp menus

Fost ministru al Finanţelor:Toate întreprinderile de stat sunt mulse de guvernanți

 

Toate întreprinderile de stat sunt mulse de guvernanți. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Agenra Naţională de Bussines de către fostul ministru al finanţelor şi fostul Ambasador al RM în SUA, Mihai Manole. Acesta spune că atunci când întreprinderile vor muri nu va mai rămâne nimic aducând exemplul Moldtelecomului, nemavorbind că acesta este condus de un şef de 29 de ani cu  mama-soacră la Curtea de Conturi.

„Oamenii competenți trebuie să se așeze și să decidă ce au de gând să facă. Lumea fuge din țară, numai 7 000 de elevi s-au înscris anul acesta în licee. Nu o să aibă cine consuma importurile pe care le face altcineva. TVA-ul la importuri a scăzut de la 90 la sută la 48%, cu tot cu accize, practic dublu. E un semnal care arată că nu totul e bine.

Nu e serios când un premier promite că o să creeze 150 de locuri de muncă. Depinde cum conlucrează guvernarea cu businessul. Atunci când o să știm ce vrem, vom da calitate și cantitate.

Să vă dau un exemplu: baza miliară a SUA voia să importe, acum niște ani, vin de la „Cricova”, dar ai noștri nu puteau garanta volumul și calitatea medie cerută.

Cea mai gravă eroare a fost când comuniștii au revenit de la județe la raioane. Trebuia de mers înainte. Noi am creat peste tot politicieni, de la primării, raioane, până sus. Trebuie să fie gospodari acolo, în regiuni, ca să creeze, nu să aștepte alocări de la buget, iar bugetul trebuie format de jos în sus.”, spune Manole în interviu.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fost-ministru-al-finantelortoate-intreprinderile-de-stat-sunt-mulse-de-guvernanti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19