Select your Top Menu from wp menus

Cheltuielile totale ale candidatei Ravnopravie pentru alegeri aproape de 3 MILIOANE de lei

Pentru promovarea candidatei Ravnopravie, Inna Popenco, până la excluderea acesteia din cursa electorală, au fost cheltuiţi aproape 3 milioane de lei. Potrivit raportului financiar prezentat la CEC, şi care curpinde perioada 15-22 octombrie, la capitolul cheltuieli este indicată cifra de peste 802 mii de lei. În aceeaşi perioadă pentru campania Ravnopravie au fost donate peste 760 de mii de lei, în două tranşe de către SRL Dufremol, administratoarea căruia este Ilona Şor.

Potrivit raportului pe adresa din Chişinău unde se află adresa juridică a Dufremol, a fost oferită gratuit în locaţiune şi  o încăpere pentru perioada 1-30 octombrie , valoarea donaţiei fiind de peste 726 de lei. Pe de altă parte, în raport nu se găseşte nici o informaţie despre încăperile din Orhei de pe strada Vasile Lupu, care la sfârşitul lunii septembrie au fost prezentate drept sediul staff-ului electoral al Innei Popenco.
Amintim că Inna Popenco a fost exclusă din cursa electorală în urma contestaţiei depuse de candidata independentă Silvia Radu. Instanţa de judecată i-a dat dreptate lui Radu, constatând că Ravnopravie şi Inna Popenco în cadrul campaniei electorale a utilizat mijloace băneşti nedeclarate,în sumă de peste 25 de mii de lei, achitaţi pentru confecţionarea cardurilor pentru magazinele sociale care urmau a fi deschise.

O investigaţie a RISE Moldova, arăta zilele trecute că SRL “Magazine Sociale”, care a achitat cheltuielile pentru carduri, a fost înfiinţată de Asociaţia Obştească “Pentru Orhei”.