Select your Top Menu from wp menus

CEC dă curs unei sesizări a PDM contra Maiei Sandu

Comisia Electorală Centrală a examinat contestaţia reprezentantului candidatului pentru alegerile din 30 octombrie, Marian Lupu (PDM) în care acesta a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi folosit bani care nu au fost declaraţi anterior la autoritatea electorală.

În consecinţă CEC a acordat 48 de ore candidatei PAS, pentru a prezenta raportul financiar complet.
Sandu a comentat decizia într-o postare pe o reţea de socializare în care  a spus că :”în sfârşit   CEC a descoperit care sînt „infractorii” în acest scrutin electoral. Nu Lupu care primește donații de peste 10 milioane de lei în numerar și folosește la greu resursele administrative, nu Dodon care este finanțat din Bahamas, ci candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate”.

Potrivit rapoartelor financiare prezentate de concurenţii electorali pentru primele 2 săptămâni de campanie, Maia Sandu a declarat cheltuieli de cca 90 de mii de lei,  iar Marian Lupu de cca 15 milioane de lei. Candidatul PDM spune că Sandu nu a declarat cheltuieli de cca 125 de mii de lei.
Înainte de campanie Sandu a sesizat CEC privind respectarea legii finanţării partidelor politice pe motiv că PDM a primit donaţii de cca 10 milioane de lei în numerar.
Igor Dodon a declarat cheltuieli de peste 2 milioane de lei, iar anterior o investigaţie a RISE Moldova, a scos la iveală faptul că  mai mulţi donatori ai PSRM au primit cca 30 de milioane de lei  printr-o schemă off-shore.Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidențiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cec-da-curs-unei-sesizari-a-pdm-contra-maiei-sandu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19