Select your Top Menu from wp menus

Avocatul lui Filat cere audierea martorilor menționați de primarul de Orhei

Igor Popa, avocatul fostului premier Vlad Filat spune că instanței de judecată s-a cerut citarea în calitate de martori a trei persoane, angajați ai unei bănci rusești,  ce au fost menționate de primarul de Orhei, Ilan Shor în mărturiile sale .

După ședința de judecată de la Curtea de Apel, avocatul a declarat jurnaliștilor că Ilan Shor a făcut referire la cei trei și anume că ei ar fi transmis fostului premier mai multe sume bănești, afirmații calificate de avocatul lui Filat, drept mincinoase.
Popa a mai declarat că în prima instanță o cerere similară a fost respinsă de judecător, iar Ilan Shor este un martor-denunțător care și-a cumpărat libertarea prin denunțul fals.

Următoarea ședință în dosarul lui Vlad Filat va avea loc pe 18 octombrie. Prima instanță l-a condamnat în iunie curent la 9 ani de închisoare și confiscarea averii pentru corupere pasivă și trafic de influență

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate și deferit justiției în octombrie trecut, după ce fostul Procuror General, Corneliu Gurin a venit cu această solicitare în fața deputaților, argumentând că ex-premierul este implicat în furtul miliardului, anexând la cererea de ridicare a imunității un autodenunț semnat de primarul de Orhei, Ilan Shor. Printre altele, Shor scria în autodenunț că i-ar fi oferit mită lui Vlad Filat cca 250 de milioane de dolari, iar 20 de milioane de lei, i-ar fi dat deja când deținea funcția publică de primar.
Apărătorii lui Filat au declarat în timpul procesului că dosarul  acestuia nu are nici o tangență cu furtul miliardului și că este vorba de un dosar politic.