Select your Top Menu from wp menus

În nordul republicii au fost depistate două focare cu suspiciune de infectare cu virusul pestei porcine

Două focare cu suspiciune de infectare cu virusul pestei porcine au fost depistate în satele Moşana şi Cernoleuca din raionul Donduşeni. Problema a fost discutată în cadrul unei şedinţe de urgenţă la Guvern, convocate de premierul Pavel Filip. Membrii Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova au discutat măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul Moldovei.

Pentru a reduce la maxim posibilităţile de răspândire, va fi organizată o amplă campanie de informare privind posibilele riscuri şi modalităţile de acţionare în cazul depistării unor focare de infectare cu acest virus.

Pesta porcină africană este o boală contagioasă care afectează speciile domestice şi sălbatice de porcine. Virusul nu se transmite la om, dar poate provoca pierderi economice uriaşe.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-nordul-republicii-au-fost-depistate-doua-focare-cu-suspiciune-de-infectare-cu-virusul-pestei-porcine/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19