Select your Top Menu from wp menus

Mihai Ghimpu se adresează premierului român

Candidatul Partidului Liberal la postul de preşedinte, Mihai Ghimpu, liderul formaţiunii, solicită premierului român, Dacian Cioloş, să intervină în cazul moldovenilor care au obţinut anterior cetăţenia românească împreună cu părinţii, iar acum s-au pomenit că aceasta nu li se recunoaşte. Într-o conferinţă de presă, politicianul a spus că această barieră birocratică trebuie eliminată, transmite IPN.

Mihai Ghimpu a declarat că în ultima perioadă sunt mai multe adresări de la persoanele care au probleme căci au obţinut cetăţenia românească atunci când erau minori, fiind înscrişi în dosarul părinţilor, iar acum nu li se recunoaşte cetăţenia.

„Am decis să adresez o scrisoare premierului român, Dacian Cioloş, în care semnalez o problemă gravă a cetăţenilor români. Ani la rând copiii au putut obţine cetăţenia românească fiind înscrişi în actele părinţilor, fără a se face un dosar special pentru ei. Acum mii de cetăţeni s-au pomenit că nu li se mai recunoaşte cetăţenia obţinută împreună cu părinţii”, a spus politicianul.

Mihai Ghimpu îl roagă pe oficialul român să propună o ordonanţă de urgenţă ca aceşti cetăţeni să nu se confrunte cu bariere birocratice, iar actele care le confirmă cetăţenia să le fie eliberate fără impedimente.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mihai-ghimpu-se-adreseaza-premierului-roman/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19