Select your Top Menu from wp menus

După Ziua Independenţei – PROCES penal şi ÎNSEMNE speciale

Poliţia a pornit un proces penal în cazul violenţelor care avut loc în preajma PMAN de Ziua Independenţei. Procesul este iniţiat în baza articolelor privind violarea dreptului la libertatea întrunirilor şi privind ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra persoanelor cu funcţii de răspundere sau acelor  care îşi îndeplinesc datoria obştească.

Informaţia  a fost confirmată  de  către şeful Direcţiei urmărire penală a IGP, colonelul de poliţie Grigore Mogam,  care a menţionat că cei care examinează cazul au la dispoziţie 30 de zile pentru a identifica persoanele pasibile de pedeapsă penală cu ajutorul înregistrărilor video de la acţiunile de protest, notează Noi.md.

Totodată, şeful IGP, Alexandru Pînzari, a declarat că la manifestaţiile din 27 august au fost circa 15 mii de participanţi (la programul cultural-artistic) şi aproape 200 de participanţi (la manifestaţiile cu caracter protestatar).

Tot astăzi, , pentru pregătirea şi desfăşurarea paradei militare în ziua de  27 august, trei șefi ai instituțiilor de forță  – ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Balan,  şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Victor Ţărnă, au primit  însemne speciale –   Moneda comemorativă – „25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova”, de la Preşedintele republicii, Nicolae Timofti.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dupa-ziua-independentei-proces-penal-si-insemne-speciale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19