Select your Top Menu from wp menus

Ambasadorul României: Sprijinul pentru integrarea europeană a Moldovei nu are drept scop aderarea Moldovei la România

Politica României de sprijinire a aspiraţiilor de integrare europeană ale Moldovei nici într-un caz nu subînţelege aderarea Moldovei la România. Despre aceasta a declarat noul Ambasador al României la Chişinău, Daniel Ioniţă, la întrevederea cu preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la conducerea PCRM, diplomatul a subliniat că „obiectivul principal al misiunii sale în Moldova este acordarea sprijinului în continuarea reformelor orientate spre integrarea republicii în Uniunea Europeană”.

Părţile au discutat situaţia politică şi social-economică din Moldova. Voronin a opinat că „întregul organism de conducere a ţării este paralizat de corupţie”.

„Guvernarea, cel mai probabil, mizează că cu cât mai săraci vor fi cetăţenii moldoveni, cu atât mai uşor vor fi de manipulat şi mituit. Totodată, situaţia miliardului furat din sistemul bancar a rămas neclară, iar acordarea unor noi granturi şi împrumuturi Moldovei din partea României va motiva actuala guvernare la comiterea unui nou furt din bugetul de stat”, consideră liderul comuniştilor.

Interlocutorii au mai discutat perspectivele de reglementare a problemei transnistrene, exprimând opinia comună că soluţionarea acesteia „trebuie să se bazeze, în primul rând, pe principiul integrităţii şi indivizibilităţii Republicii Moldova”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ambasadorul-romaniei-sprijinul-pentru-integrarea-europeana-a-moldovei-nu-are-drept-scop-aderarea-moldovei-la-romania/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19