Select your Top Menu from wp menus

În discuțiile cu FMI s-au făcut progrese, dar semnarea unui Acord se mai amână

Semnarea unui Acord între Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional mai zăbovește. Într-un briefing susținut astăzi de reprezentanta misiunii FMI, Ivanna Gladkova-Hollar a spus că s-au făcut progrese considerabile în procesul de negocieri și s-a convenit asupra mai multor domenii și reforme. Totuși mai rămâne să se cadă de acord asupra câtorva aspect, iar discuțiile vor continua în următoarele zile la Washington, unde după un acord la nivel de experți va fi emis un comunicat cu mai multe precizări. La rândul său, premierul Pavel Filip s-a declarant mulțumit de negocieri și convins că va exista un program cu FMI, deoarece aspectele care urmează a fi definitivate sunt de natură tehnică.
Republica Moldova nu are un acord cu FMI de cca 3 ani, iar experții spun că furtul din sistemul bancar a putut avea loc inclusiv din cauza lipsei acestui acord, care implică și necesitatea reformelor.
De semnarea unui acord cu FMI depinde deblocarea finanțării și din partea altor instituții internaționale cum ar fi Banca Mondială, dar și oferirea primei tranșe din împrumutul acordat țării noastre de România.
Misiunea FMI s-a aflat în Republica Moldova în perioada 5-15 iulie.

 

 

 

 

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-discutiile-cu-fmi-s-au-facut-progrese-dar-semnarea-unui-acord-se-mai-amana/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19