Select your Top Menu from wp menus

Mihai Ghimpu: Nu poate un singur om să controleze întreg statul

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, infirmă că Vladimir Plahotniuc ar controla întreg statul Republica Moldova. Declaraţii în acest sens liderul liberal le-a făcut în cadrul emisiunii “În PROfunzime” de la postul de televiziune “PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

“Este imposibil ca un singur om să controleze întreg statul. Nu poţi spune că toţi procurorii şi judecătorii sunt controlaţi. Partidul Liberal nu este controlat de nimeni, nici miniştrii PL nu sunt controlaţi. Eu nu am fost niciodată la hotelul Nobil la raport. Filat se ducea acolo la raport. Cei care au inventat noţiunea de stat capturat de fapt ei au capturat Piaţa Marii Adunări Naţionale, împiedică la reparaţii şi la desfăşurarea manifestaţiilor pentru cetăţeni”, a spus liderul liberal.

Ghimpu susţine că în alianţa de guvernare lucrurile se desfăşoară normal, iar Plahotniuc ajută la organizare. “Totul este bine în alianţă. Plahotniuc participă la şedinţele consiliului alianţei şi ne ajută să lucrăm, cu organizarea. Chiar dacă are puţin timp”.

Mihai Ghimpu a dat de înţeles că ultimele dezvăluiri despre furtul miliardului făcute de către un fost angajat al CNA şi un fost angajat al Bănci Sociale nu sunt credibile. “De ce au tăcut atunci când eu strigam că se fură, de ce au stat ascunşi în tufişuri? De ce nu se duc la Procuratură să facă declaraţii, dacă au fost chemaţi? Dacă nu au încredere, aceasta este altă treabă. Dar sunt obligaţi să răspundă citaţiei. Eu cum am fost citat, m-am dus imediat”, a adăugat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a infirmat că dosarul pe numele lui Filat ar fi fost condamnat de Plahotniuc. “El scria că în hotelul Nobil i s-a scris sentinţa de 19 ani, dar a primit nouă, când alţii care au furat două mii de lei au primit 12 ani. Dosarul în care a fost condamnat Filat nu are nimic cu furtul miliardului. Filat încă trebuie să răspundă pentru furtul miliardului”, a declarat preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a declarat că în 2009, după preluarea puterii de la PCRM, BEM avea o situaţie bună, iar furtul a început în 2012 de către Victor Ţopa şi Viorel Ţopa.