Select your Top Menu from wp menus

După o pauză de 2 ani, se reuneşte Comisia pentru Integrare Europeană România – Moldova

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova va avea loc la Chişinău, la 22 iunie, după o pauză de doi ani, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, la şedinţă se va discuta despre nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE, despre proiectele de cooperare în plan parlamentar şi de sprijin din partea Parlamentului României. Totodată, vor fi puse în discuţie aspecte ce ţin de reforma justiţiei în Republica Moldova, implementarea proiectelor de interconectare energetică, perspectivele de dezvoltare pentru mediul de afaceri românesc în Moldova, proiecte legate de domeniul educaţiei şi tineret.

Co-preşedintele comisiei din partea Republicii Moldova, George Mocanu, a remarcat  că mecanismul legal de transfer a primei tranşe din suportul financiar oferit de Guvernul României este deja asigurat. Urmează să prezentăm paşii întreprinşi de Republica Moldova pentru realizarea condiţiilor necesare transferului. „Vom aborda şi problema cetăţenilor cu paşapoarte româneşti expirate, care au fost recent anunţaţi că nu mai au cetăţenie română pentru că şi-au perfectat certificatul de naştere şi paşaportul în baza actelor româneşti ale părinţilor, fiind minori, şi sperăm să găsim o soluţie viabilă”, a declarat deputatul.

La finalul şedinţei, parlamentarii vor semna Declaraţia celei de-a cincea Reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, iar co-preşedinţii George Mocanu şi Florin Constantinescu vor susţine un briefing de presă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dupa-o-pauza-de-2-ani-se-reuneste-comisia-pentru-integrare-europeana-romania-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19