Select your Top Menu from wp menus

BPDS ”Fulger” și-a comemorat poliţiştii-eroi căzuţi la datorie pe cîmpul de luptă de la Tighina (Bender)

Coroane de flori au fost depuse, în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al celor șaisprezece angajați ai Brigăzii „Fulger” căzuţi la datorie în timpul conflictului armat din stînga Nistrului – războiul de la Tighina (Bender).

Astfel, în fiecare an, colegii își comemorează martirii neamului. Și în această vară, în localitățile de baștină a eroilor, au avut loc slujbe de pomenire și festivități comemorative prin depuneri de coroane și jerbe de flori la mormintele celor căzuți pe frontul de luptă, spune un comunicat al IGP.

Aceeași sursă precizează că, în rezultatul unei provocări bine organizate de către formaţiunile paramilitare ale separatiştilor, cu participarea soldaţilor din Armata a 14-a a Federaţiei Ruse a fost declanşată o operaţiune militară împotriva Comisariatului de poliţie Tighina (Bender), cu scopul lichidării acesteia. Astfel, la  19 iunie 1992 au fost trimise forţe constituite din două batalioane ale Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială “Fulger” pentru acordarea ajutorului poliţiştilor de la Tighina, cărora li se finisau rezervele de muniţii. Chiar în a doua zi a luptei de la Tighina au decedat patru poliţiştii ai Brigăzii, iar în  perioada următoare şi-au pierdut viaţa încă douăsprezece poliţişti.

Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova cincisprezece dintre poliţiştii decedaţi au fost decoraţi post-mortem cu Ordinul “Ştefan cel Mare” şi unul cu “Ordinul Republicii”, fiind incluşi în lista pe vecie a BPDS „Fulger”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bpds-fulger-si-a-comemorat-politistii-eroi-cazuti-la-datorie-pe-cimpul-de-lupta-de-la-tighina-bender/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19