Select your Top Menu from wp menus

Încă un moldovean reţinut pentru activitate de mercenar

Procuratura anunţă despre reţinerea unui cetăţean al Republicii Moldova, bănuit de implicare în activitate de mercenar (art.141 Cod penal).

Operaţiunea de reţinere a fost realizată de Procuratura capitalei, de comun cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate. Din materialele urmăririi penale rezultă, că în ianuarie 2014, bănuitul s-a înrolat într-o formaţiune armată a autoproclamatei republici populare Lugansk, participînd în calitate de ostaş la conflictul militar din sud-estul Ucrainei. În afară de aceasta, ultimul a asigurat mercenarii cu produse alimentare şi bani.

Fiind audiat de procurori acesta şi-a recunoscut parţial vina.

Bănuitul are 40 de ani şi a fost reţinut în oraşul Cimişlia, după ce a încercat să înroleze un alt conaţional într-o formaţiune armată a autoproclamatei republici populare Lugansk.

Pînă în prezent, 9 persoane au fost deferite justiţiei pentru acţiuni similare, dintre care 5 au fost condamnate, iar 3 persoane continuă să fie cercetate penal.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-un-moldovean-retinut-pentru-activitate-de-mercenar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19