Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul a numit preşedintele CSJ

Mihai Poalelungi rămâne în funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) pentru încă 4 ani. O hotărâre în acest sens a fost adoptat la şedinţa plenară de miercuri, 27 aprilie, transmite IPN.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, deputaţii i-au numit în funcţia de judecători la CSJ, până la atingerea plafonului de vârstă, pe Nicolae Craiu, Anatolie Ţurcan şi Mariana Pitic. Totodată, Nicolae Gordilă a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Colegiului penal al CSJ.

Preşedinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschii, a comunicat că comisia pe care o conduce a examinat propunerea consiliului Superior al Magistraturii privind înaintarea magistraţilor la funcţiile vacante şi a constatat că aceştia corespund cerinţelor şi au experienţa necesară pentru a fi numiţi judecători la CSJ.

Parlamentara liberal-democrată, Maria Ciobanu, i-a spus lui Mihai Poalelungi că acesta nu este dorit în funcţie de societate, că pe parcursul timpului s-a discreditat şi că nu ar trebui să acceadă la conducerea CSJ. Şi alţi deputaţi PLDM au formulat critici la adresa lui Mihai Poalelungi.