Select your Top Menu from wp menus

Ex-premierul Vlad Filat rămâne în arest

Ex-premierul Vlad Filat rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins astăzi, 27 aprilie, recursul avocaţilor fostului premier Vlad Filat în privinţa hotărârii Judecătoriei Buiucani de a prelungi măsura preventivă de arest cu 30 de zile. Anunţul a fost făcut după şedinţă de procurora Adriana Beţişor, transmite IPN

Potrivit avocatului Igor Popa, încheierea instanţei de fond, Judecătoria Buiucani, care a fost emisă, este una nebazată pe probe. „Curtea de Apel trebuia încă o dată să evalueze circumstanţele care au stat la baza acelei încheieri, însă noi nu vedem ca instanţa de apel să fie acel garant al respectării dreptului la libertate a cetăţeanului Vlad Filat”, a declarat avocatul.

În opinia lui, magistraţii de la Judecătoria Buiucani nu au considerat o serie de artişti din Republica Moldova şi deputaţii PLDM drept o autoritate şi aceştia nu au servit drept garant al eliberării fostului premier. Totodată, avocatul a declarat că deputatul Igor Dodon a fost considerat garant şi „grupul Petrenco” a fost eliberat. „Aceste standarde duble de aplicare a legii în ţara noastră considerăm că sunt inadmisibile”, a afirmat Igor Popa.