Select your Top Menu from wp menus

Ex-premierul Vlad Filat rămâne în arest

Fostul premier, Vlad Filat, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chişinău a respins marţi, 5 aprilie, recursul avocaţilor ex-premierului în privinţa hotărârii Judecătoriei Buiucani de a prelungi măsura preventivă de arest cu 30 de zile, transmite IPN.

Procurorul care instrumentează cazul, Adriana Beţişor, a declarat pentru presă că recursul a fost respins ca fiind neîntemeiat. „Recent a fost pronunţată o decizie şi a fost respins recursul acestora ca fiind neîntemeiată, ceea ce denotă că a fost constatată ca plauzibilă motivarea încheierii Judecătoriei Buiucani prin care a fost prelungită măsura preventivă pe un termen de 30 de zile”, a menţionat Adriana Beţişor.

Acuzatoarea de stat a mai declarat că fostul premier nu a participat la examinarea recursului. Adriana Beţişor a menţionat că inculpatul a depus o cerere prin care a solicitat ca recursul să fie examinat în lipsa lui, fără a aduce motivaţii.

Următoarea şedinţă de examinare în fond a cauzei este programată pentru miercuri, 6 aprilie.

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut pe 15 octombrie 2015. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă şi riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. Acesta pledează nevinovat.