Select your Top Menu from wp menus

La Tiraspol s-a anunțat data alegerilor așa-zis prezidențiale din regiunea transnistreană

Comisia electorală de la Tiraspol a fixat pentru 11 decembrie 2016 data așa-numitelor alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană. Campania electorală ar urma să înceapă pe 12 septembrie.

Observatori independenți spun că principalii concurenți ar putea fi actualul lider al regiunii separatiste, Evgheni Șevciuk, care poate candida pentru un al doilea mandat, și un reprezentant al Partidului „Obnovlenie” (Reînnoirea), care reprezintă interesele mediului de afaceri, în particular ale holdingului Sheriff din stânga Nistrului.

La alegerile așa-zis parlamentare din 30 noiembrie 2015, candidații „Obnovlenie” au câștigat două treimi din mandatele în Sovietul suprem de la Tiraspol. Un posibil contracandidat al lui Șevciuk ar putea fi Vladimir Krasnoselski, președintele Sovietului suprem, care a vizitat pe 17 februarie Moscova și a fost primit de mai multe oficialități ruse.

Regiunea transnistreană se confruntă cu o gravă criză economică și financiară care s-a accentuat în ultimul an. Criza economică a redus veniturile populației, prin acumularea de restanțe la pensii și salarii, și a afectat puternic agenții economici care nu mai pot exporta sau importa mărfuri din cauza deficitului acut de valută din Transnistria.

sursa: europalibera.org