Select your Top Menu from wp menus

Andrian Candu: Alegerile prezidenţiale vor avea loc la toamnă

Alegerile prezidenţiale vor avea loc cel mai probabil toamna viitoare. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Replica”, de la postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

„Curtea Constituţională (CC) a adoptat o decizie revoluţionară. Comisia de la Veneţia recomandă ca alegerile să aibă loc peste jumătate de an atunci când se fac schimbări de asemenea proporţii. Şi noi avem nevoie de timp pentru a pregăti scrutinul prezidenţial. Şi concurenţii electorali vor avea nevoie de timp”, a precizat Candu.

Preşedintele Parlamentului a dat de înţeles că data alegerilor prezidenţiale cel mai probabil va fi stabilită peste două luni. „Timp de o lună vom elabora proiecte de legi ce ţin de ajustarea legislaţiei electorale la decizia CC. După care va urma procedura de votare. Aceasta va dura cel puţin o lună, cel mult două. Apoi vom numi şi data alegerilor prezidenţiale”.

Curtea Constituţională a declarat vineri, 4 martie, neconstituţionale prevederile legii din anul 2000 de revizuire a Constituţiei prin care a fost înlocuit modul de alegere a şefului statului cu votul întregului popor prin alegerea acestuia în Parlament.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/andrian-candu-alegerile-prezidentiale-vor-avea-loc-la-toamna/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19