Select your Top Menu from wp menus

Deputaţi PLDM care ar putea susţine învestirea unui Guvern

Deputatul liberal-democrat, Vladimir Hotineanu, va vota pentru un Guvern nou indiferent de decizia luată de fracţiunea PLDM vizavi de învestirea executivului. Colegul său de fracţiune, Valeriu Ghileţchi, a spus că votul său depinde de cine va fi propus la funcţia de premier şi de programul său de guvernare.

Contactat de IPN, Vladimir Hotineanu a precizat că el nu-şi doreşte alegeri anticipate în condiţiile în care sondajele arată că partidele de centru-dreapta vor pierde voturi. Deputatul a menţionat că la fiecare şedinţă a PLDM spunea că trebuie susţinut Guvernul pentru a evita alegeri parlamentare anticipate, dar nu era ascultat. Liberal-democratul a accentuat că PLDM creează alianţe cu Partidul Democrat din 2009. „Atunci erau buni, dar acum nu mai sunt?”, a întrebat deputatul. Parlamentarul afirmă că nu părăseşte fracţiunea PLDM şi nici partidul, dar deja va vedea ce decizie vor lua colegii săi referitor la aceasta.

Valeriu Ghileţchi a declarat pentru IPN că demult a acceptat ideea că PDM ar putea înainta un candidat la funcţia de prim-ministru şi că spunea despre aceasta la diferite întâlniri cu colegii. Deputatul crede că deja fiecare coleg al său de fracţiune a luat o decizie referitor la votul pentru noul Guvern şi regretă că cei din conducerea PLDM nu au putut gestiona corect această criză pentru a păstra integritatea fracţiunii.

Fiind întrebat dacă a auzit de la unii colegi că aceştia ar putea părăsi fracţiunea, Valeriu Ghileţchi a menţionat că orice s-ar putea întâmpla la o şedinţă a fracţiunii care are loc în această seară începând cu ora 17.00.