Select your Top Menu from wp menus

Lucrările de reparaţie în apartamente vor fi interzise după ora 18.00

Lucrările de reparaţie a locuinţelor, care provoacă zgomot, vor putea fi efectuate de la ora 8.00 pînă la 18.00. Reglementarea este prevăzută în proiectul de lege cu privire la locuinţe, care a fost adoptat astăzi de Parlament în prima lectură, comunică MOLDPRES.

În premieră, proiectul legii stabileşte clar regulile de reconstrucţie şi replanificare a locuinţelor în blocurile locative. Astfel, la reconstrucţia locuinţei va fi interzisă extinderea încăperilor din contul balcoanelor şi al logiilor, intervenţia care afectează structura de rezistenţă a blocurilor, extinderea şi reamplasarea bucătăriilor şi a blocurilor sanitare, reamplasarea reţelelor de apă şi canalizare. Şi acţiunile care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative, cum ar fi construcţia balcoanelor şi a anexelor, vor fi interzise.

În conformitate cu prevederile proiectului, proprietarii locuinţelor nu vor putea efectua lucrări de termoizolare şi tratare coloristică a faţadei locuinţei în lipsa autorizaţiei de proiectare. Proiectul mai conţine prevederi ce reglementează folosirea locuinţelor sociale şi a celor de serviciu.

Proiectul urmează a fi examinat şi în lectura a doua de Parlament. Legea va intra în vigoare la şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/lucrarile-de-reparatie-in-apartamente-vor-fi-interzise-dupa-ora-18-00/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19