Select your Top Menu from wp menus

“Sezonul” EXPLOZIBILULUI: in medie – cate doua MUNITII pe zi

Azi, in jurul orei 10 dimineata, satul Paharniceni a fost vizitat de genistii Armatei Nationale, care au ridicat de aici o grenada F-16, fara focos. Din dupa amiaza zilei de ieri, explozibilul s-a aflat sub supravegherea angajatilor  structurilor competente. Grenada a fost gasita de catre o femeie din Paharniceni, in timp ce gospodarea prin gradina.

Acesta  este deja al treilea caz de depistare a munitiilor de pe vremea celui de-Al Doilea Razboi Mondial in raionul Orhei, timp de trei zile.

In primele doua cazuri, in aceeasi zi de marti din aceasta saptamana, in  cartierul Nistreana din orasul Orhei  si in apropierea satului Seliste au fost gasite in total patru  munitii care au zacut in pamant aproape 70 de ani.

Viorel Patraş, sef-adjunct al Directiei Situatii Exceptionale (DSE) Orhei,  a declarat ca pentru aceasta perioada a anului, cand incep lucrarile de camp, este caracteristica cresterea numarului explozibilelor  gasite in sol.

Potrivit sursei, si in raionul Rezina, care se afla in  zona de responsabilitate a  DSE Orhei, la mijlocul saptamanii curente  a fost descoperit un proiectil  de artilerie. In cariera explorata de Compania Lafarje,  a fost  gasita un proiectil, calbru 320 mm, pe care l-a dezamorsat detasamentul de genisti de la Balti.

DSE Orhei atrage atentia la necesitatea informarii imediate a serviciilor abilitate la telefoanele 901 sau 902, in cazul depistarii oricaror munitii de razboi, deoarece acestea prezinta pericol iminent.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sezonul-explozibilului-in-medie-cate-doua-munitii-pe-zi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19