Select your Top Menu from wp menus

UIMITOR: În Franţa o inimă artificială a fost implantată unui om

O inimă artificială autonomă creată de compania franceză Carmat a fost implantată, miercuri, în cavitatea toracică a unui pacient care suferea de insuficienţă cardiacă terminală de către o echipă de medici de la spitalul Georges Pompidou din Paris.

Anunţul a fost făcut vineri de compania Carmat care afirmă că această intervenţie chirurgicală reprezintă o premieră mondială.

“Această primă implantare s-a desfăşurat de o manieră satisfăcătoare (…). Pacientul se află în prezent sub supraveghere medicală, la reanimare, este conştient şi dialoghează cu familia sa”, au precizat reprezentanţii companiei Carmat.

“Ne bucurăm pentru acest prim implant, dar ar fi bineînţeles prematur să tragem concluzii, întrucât este vorba de un singur implant şi de un interval postoperatoriu încă foarte scurt”, a declarat la rândul său directorul general al companiei Carmat, Marcello Conviti, într-un comunicat.

Pacientul operat miercuri, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, suferea de o insuficienţă cardiacă terminală, cu un pronostic vital angajat, şi nu beneficia de nicio alternativă terapeutică, potrivit condiţiilor impuse de autorităţile medicale franceze.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/uimitor-in-franta-o-inima-artificiala-a-fost-implantata-unui-om/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19