Select your Top Menu from wp menus

Mai vreţi în Uniunea Vamală? Rusia preia practica fasciştilor

În Rusia procuratura din Stavropol a ordonat ca din bibliotecile şcolare să fie retrase mai multe cărţi, printre care cele ale lui Esenin.
Adjunctul procurorului regiunii Stavropol, Kurbangali Şaripov a declarat că din şase biblioteci a fost retrase operele care au fost considerate de el drept „incompatibile cu scopurile procesului educaţional”.
Procurorii consideră că operele de fanatsy şi SF, „Lolita” lui Nabokov, dar şi poeziile lui Esenin (ultimele sunt calificate drept „huliganice) nu sunt recomandate elevilor şi i-ar împinge la comiterea crimelor.
În acest an s-au împlinit 80 de ani de când în Piaţa Babel din Berlin, în 10 mai 1933, în faţa uneia dintre cele mai prestigioase facultăţi germane, au fost arse 20.000 de cărţi. În jurul orei 23, lucrări ale lui Sigmund Freud, Heinrich Mann, Karl Marx, Kurt Tucholsky, între alţii, au fost reduse la cenuşa.
Aceste acţiuni au fost rezultatul unei “acţiuni împotriva spiritului non-german”, organizată de studenţi. Într-un articol publicat la Bonn în 8 mai 1933, este rezumata această luptă: “Ne luptăm pentru puritatea culturii noastre”.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mai-vreti-in-uniunea-vamala-rusia-preia-practica-fascistilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19