Select your Top Menu from wp menus

Milsami Orhei de la românul Ştefan Stoica la rusul Gheorghii Iarţev

Milsami Orhei are un nou antrenor. Locul românului Ştefan Stoica a fost luat de rusul Gheorghii Iarţev. Potrivit publicaţiei Kommersant acesta a fost prezentat astăzi oficial în timpul antrenamentului , jucătorilor de la Milsami.
Iarţev a fost antrenorul echipei Naţionale a Rusiei în perioada 2003-2005. Ultima echipă pe care a antenat-o a fost Torpedo Moscova în anul 2007.Amintim că formaţia orheiană a rămas fără antrenor principal după plecarea din această funcţie al lui Ştefan Stoica la începutul lunii octombrie. Funcţia temporar a fost ocupată de antrenorul de portari, Vladimir Veber. În prezent echipa ocupă locul 7 în Divizia Naţională, cu 21 de puncte acumulate urmând să dispute primul joc sub conducerea noului antrenor sâmbătă, 9 noiembrie la Orhei contra FC Zimbru.

Echipa din Orhei a fost cumpărată de la omul de afaceri local Ion Dolgu de către milionarul Ilan Shor în anul 2010, care i-a schimbat numele din FC Viitorul în Milsami. De atunci pe banca tehnică a orheienilor s-au perindat mai multe nume sonore în fotbalul autohton, dar şi internaţional cum ar fi Igor Oprea (în prezent antrenor la FC Zimbru) sau Rainer Zobel, fost jucător la Bayern Munchen.
În anul 2011 reprezentanţii conducerii clubului promiteau să înceapă la Orhei construcţia unui complex sportiv cu hotel pentru echipă şi care ar include şi o şcoală pentru elevii fotbalişti din localitate. În acest scop consiliul orăşenesc chiar a alocat Milsami câteva hectare de teren, dar lucrările de construcţie nu au început până în prezent.
Echipa din Orhei a figurat în câteva scandaluri cu tentă corupţională. În anul 2012 Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a pornit o cauză penală privind eventualele acţiuni de corupţie în finala Cupei Moldovei dintre FC Milsami si FC Rapid la fotbal. În septembrie 2012, unul din jucătorii Milsami alături de fotbalişti de la alte formaţii,  a fost audiat de angajaţii CNA în cadrul  cercetarilor privind meciurile trucate  pentru meciurile pe care a pariat.