Select your Top Menu from wp menus

Din nou ceartă pe mărimea ajutoarelor materiale

Consilierii raionali s-au înţepat din nou din cauza ajutoarelor materiale acordate unor cetăţeni. Examinarea acestei chestiuni în cadrul şedinţei extraordinare a CR Orhei, l-a făcut pe consilierul PSD Mihai Tihon, să amintească încă o dată despre Regulamentul care prevede ca suma maximă a ajutorului material nu poate depăşi 5000 de lei.

Totodată, consilierul PD Andrei Atamanenco a menţionat că în textul regulamentului exista neclarităţi care permit trecerea peste plafonul stabilit şi a propus ca aceste inadvertenţe să fie eliminate prin modificarea  documentului la viitoarea şedinţa în plen.

Neînţelegerile au apărut din cauza diferenţelor între sumele alocate diferitor cetăţeni. Consilierul Lidia Guriţescu a declarat că suma de 30 de mii lei este oferită pentru tratamentul soţului primarului comunei Donici, Vera Căruntu, din partea PLDM , luând în calcul viitoarele alegeri. Consiliera a făcut comparaţie şi cu suma de 2 ori mai mică, în mărime de 15 mii lei, care a fost alocată, de asemenea, pentru tratament, unui copil. Consilierii din PLDM au contestat însă existenţa vreunui substrat electoral în alocarea ajutoarelor materiale.

În acelaşi timp, însăşi Lidia Guriţescu a devenit beneficiara a 15 mii de lei. Consiliera socialistă şi-a motivat solicitarea prin cheltuielile pentru intervenţiile chirugicale suportate de ea şi de fiica ei.
În total, în urma şedinţei extraordinare a CR Orhei din 31 octombrie, ajitoare materiale au fost alocate pentru 6 locuitori ai raionului Orhei .
Amintim că şi la şedinţa precedenta a CR Orhei a fost admis un decalaj evident între sumele alocate pentru tratamentul unui copil şi unui fost demnitar. În timp ce un copil a primit 5 mii lei, Evgheni Pisov, fost preşedinte de raion şi fost viceministru al Culturii şi Turismului, a primit 15 mii lei .


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/din-nou-cearta-pe-marimea-ajutoarelor-materiale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19