Select your Top Menu from wp menus

Încercare chinuită a Moldovei de a-şi etala opţiunea pro-europeană /DW

Forţele politice pro-europene din Parlamentul de la Chişinău şi-au surprins săptămâna aceasta electoratul cu un apel comun.

Liderii Partidului Liberal-Democrat, ai Partidului Democrat şi liderul grupului de „transfugi” liberali au chemat cetăţenii şi toate forţele pro-europene la o amplă manifestare publică în susţinerea integrării europene a Republicii Moldova. Marea adunare va avea loc pe data de 3 noiembrie, în ajunul summit-ului UE de la Vilnus, la care va fi semnat Acordul de asociere şi Acordul de liber schimb între Moldova şi UE.

Apelul este unul inedit prin faptul că până acum, deşi convieţuiau într-o coaliţie de guvernare, între PLDM şi PD permanent au existat animozităţi însoţite de declaraţii dure şi acuzaţii de corupţie. De la o vreme, însă, între finanţatorii celor două partide s-a aşternut pacea. Unii analişti spun că această pace a fost impusă de prietenii europeni ai Moldovei în ajunul reuniunii de la Vilnus. Alţii cred că finanţatorii celor două partide aflate la guvernare pur şi simplu şi-au împărţit, subteran, controlul asupra instituţiilor statului, sferele de influenţă şi fluxurile de capital. Mai mult, se invocă existenţa unui comitet comun de gestionare a crizelor, care ar coordona inclusiv apariţiile publice ale fruntaşilor celor două partide.

mai multe:  dw.de


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/incercare-chinuita-a-moldovei-de-a-si-etala-optiunea-pro-europeana-dw/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19