Select your Top Menu from wp menus

Oamenii ar putea influenta conditiile meteo. Laserul care produce fulgere si nori de ploaie

Luna viitoare, la o intrunire a Organizatiei Mondiale de Meteorologie, cercetatorii vor discuta despre posibilitatea formarii unor nori de ploaie, prin metode artificiale.
Ei vor sa foloseasca in acest scop un laser puternic, care va transmite particule incarcate in atmosfera, influentand astfel conditiile meteo.
Pentru prima data, oamenii de stiinta au inceput sa testeze in afara laboratorului acest aparat, cu care au obtinut pana acum rezultate foarte bune.
El trimite scurte impulsuri laser spre cer si poate duce chiar la aparitia unor fulgere.
Tehnologia poate fi folosita si pentru a ghida fulgerele spre zone unde nu pot produce daune sau victime, scrie The Telegraph.
De asemenea, laserul va putea asigura ploi in anumite regiuni, atunci cand vor fi necesare.
Lumina infrarosie sau ultravioleta emisa de laser duce la formarea unor mici cristale de gheata, care apoi devin nori de ploaie.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oamenii-ar-putea-influenta-conditiile-meteo-laserul-care-produce-fulgere-si-nori-de-ploaie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19