Select your Top Menu from wp menus

Italia: Numărul şomerilor străini a ajuns la 385.000 în anul 2012

Numărul şomerilor străini în Italia, continuă să crească ajungând în 2012 la 385.000 de persoane, informează luni ediţia online a cotidianului roman La Repubblica, pe baza unui raport difuzat luni la Roma de Ministerul Muncii.

Procentul şomerilor străini care trăiesc în Italia a crescut în perioada 2011-2012 cu plus 19,2% pentru imigranţii care provin din ţări membre ale Uniunii Europene (UE) şi cu 25,4% pentru cei care provin din ţări din afara Uniunii, se precizează în acest raport asupra muncii imigranţilor, întocmit de departamentul pentru integrare din cadrul Ministerului Muncii de la Roma.

Criza economică îi loveşte pe lucrătorii străini şi din punct de vedere al salariilor, retribuţia lunară a acestora fiind, în medie, inferioară cu 336 de euro faţă de retribuţia lunară a cetăţenilor italieni. Criza economică a avut un impact semnificativ şi asupra calităţii muncii lucrătorilor străini în Italia. În anul 2008, la începutul crizei economice, 29% dintre străini erau utilizaţi în activităţi necalificate, în timp ce în anul 2012 acest procent a ajuns la 34%.

Raportul difuzat de Ministerul Muncii mai precizează că, în anul 2012, peste 50% dintre femeile străine angajate în Italia lucrau ca asistente la domiciliu, mai ales pentru îngrijirea persoanelor în vârstă sau bolnave.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/italia-numarul-somerilor-straini-a-ajuns-la-385-000-in-anul-2012/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19