Select your Top Menu from wp menus

În căutarea traiului mai bun: de la Teleneşti, Călăraşi, Rezina, Şoldăneşti spre Chişinău, Bălţi, Orhei, Cahul

Potrivit datelor BNS, pe parcursul anului 2012, in interiorul republicii  şi-au schimbat locul de trai 36,700 de  persoane.   In clasamentul  de sosiri ai locuitorilor noi raioanele Orhei si Cahul   se situeaza dupa  municipiile Chisinau si Balti.  Dar un sold  pozitiv al migraţiei interne este inregistrat     numai în municipiile Chişinău şi Bălţi şi în raioanele Dubăsari si Ialoveni.

La Orhei, ca si in  raionul Cahul , timp de un an au venit 1100 de locuitori, arata datele statistice. In acelasi timp, cel mai mare număr relativ de plecări s-a constatat în raioanele  Dubăsari ,  Teleneşti, Călăraşi, Cantemir, Leova, Şoldăneşti, Rezina, Floreşti  şi Făleşti (19 plecaţi la 1000 de locuitori).

Peste 90 % din   migranţii interni sunt persoane în vârstă apta de muncă,  in  majoritate tineri de 20-34 de ani.  Femeile constituie aproape 60 la suta din numarul persoanelor care si-au schimbat locul de trai in interiorul republicii.  Aproximativ 2/3 din numărul total al populaţiei care au plecat in alte localitati  în  anul 2012 sunt de la sate.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-cautarea-traiului-mai-bun-de-la-telenesti-calarasi-rezina-soldanesti-spre-chisinau-balti-orhei-cahul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19